Petr Pavel v tomto týdnu odpočíval. Co ho čeká po víkendu?

Petr Pavel

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

10. února 2023 21:43

Končí druhý pracovní týden po prezidentské volbě, během něhož nadále vykonával mandát končící prezident Miloš Zeman, který zavítal na svou zřejmě poslední zahraniční cestu na Slovensko. Tam se po nástupu do funkce chystá i jeho nástupce Petr Pavel. Ještě před stěhováním na Pražský hrad ale začne cestovat po Česku.

Pavel má během probíhajícího týdne dovolenou. Občany o ní prostřednictvím sociálních sítí zpravil i sám nově zvolený prezident.

"Setkání s lidmi, schůzky a rozhovory. I když jsem po intenzivní kampani a prvním týdnu částečně cítil únavu, zároveň mě to neuvěřitelně nabíjelo. Přišel ale čas si oficiálně odpočinout. Do konce týdne proto budu na dovolené, nabírat energii na práci, která je před námi," uvedl v úterý na twitteru.

Po víkendu se ale vrátí do tempa. Už v pondělí proběhne ostře sledovaná schůzka mezi končící hlavou státu a jejím nástupcem. Jak informoval mluvčí Jiří Ovčáček, Zeman a Pavel se sejdou v 11 hodin na zámku v Lánech.

Potvrzena je také první z cest do regionů. Pavel přijal pozvání hejtmana Karlovarského kraje Petra Kulhánka a na západ Čech tak zavítá ve středu 15. a čtvrtek 16. února. Samotná inaugurace nového českého prezidenta proběhne ve čtvrtek 9. března.

Témata: Petr Pavel Miloš Zeman Karlovarský kraj