Nákupy v Polsku jsou tahákem. Kam letos vyráželi čeští turisté?

Varšava

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. listopadu 2022 16:40

Letošní letní turistická sezóna je definitivně u konce, takže ministerstvo zahraničních věcí může bilancovat. Češi už tradičně nejvíce vyráželi k Jadranu, k cestování se však po odeznění covidové pandemie vrátili celkově.

Ministerstvo v tiskové zprávě vypíchlo, že roste zájem o Polsko, a to nejenom ten turistický. Češi tam totiž ve velkém vyrážejí na nákupy. Sousední země ale stále za některými státy zaostává.

Chorvatsko do konce září navštívilo přes 870 tisíc českých turistů, evidován tak byl pětinový nárůst oproti předchozímu, ještě covidovému roku. Do Řecka zavítalo 450 tisíc osob. 

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) je rád, že se krajané k cestování vrátili. "Je to dobrá zpráva pro ekonomiku a cestovní ruch," poznamenal a nezapomněl poděkovat podřízeným.

"Moji kolegové z konzulární služby odvádějí výbornou práci a patří jim dík za to, jak se starají o české občany v zahraničí. Intenzivně teď pracujeme na digitalizaci našich služeb, konkrétně na podobě mobilní aplikace DROZD," dodal Lipavský. 

Témata: Polsko cestování ministerstvo zahraničí Jan Lipavský