Demonstrace v Praze i dnes? O víkendu proběhne další shromáždění

Ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

29. října 2022 9:59

Češi si užívají prodloužený víkend, mnozí lidé tráví část z něj v pražských ulicích na nejrůznějších shromážděních. V hlavním městě proběhne do konce týdne ještě přinejmenším jedna akce.

Páteční protivládní demonstrace nemá být jediným shromážděním v hlavním městě během prodlouženého víkendu. Jinak smýšlející lidé se mají na Václavském náměstí sejít zítra.

Půjde o akci nazvanou Česko proti strachu: Společně na Václavák, za kterou stojí Milion chvilek proti demokracii. Spolek v minulosti organizoval velké demonstrace proti předchozí vládě Andreje Babiše na pražské Letné. 

"Vyšleme jasný signál, že společně táhneme za jeden provaz. Vyšleme také signál Ukrajině, že ji podporujeme v boji za svět, ve kterém chceme jako Česko žít," uvádí pořadatelé na webu. 

Lidé při včerejší demonstraci zaplnili horní polovinu Václavského náměstí, směrem k tramvajovým kolejím dav už ale nebyl tak hustý. Mnoho lidí mělo české vlajky, drželo transparenty proti vládě, válce i Evropské unii. Podle odhadů policie se zúčastnily nižší desítky tisíc lidí.

Témata: Demonstrace Praha