Nehoda vlaku u Poříčan ovlivňuje provoz: Jak jezdí jednotlivé spoje?

Vlaky

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. října 2022 13:39

Pondělní nehoda nákladního vlaku u Poříčan zásadně ovlivnila provoz v místě, s omezením se počítá až do zítřejšího rána. České dráhy proto informovaly, jaký dopad má mimořádnost na jednotlivé spoje.

Dálkové vlaky jsou v úseku Praha-Kolín vedeny po objízdné trase přes Nymburk, kde společně se stanicí ve Vysočanech také mimořádně zastavují. "Z důvodu delší trasy s menší kapacitou vznikají na odklonové trase zpoždění v délce několika desítek minut," uvedly ČD v tiskové informaci. 

Kvůli snížené kapacitě ovšem některé dálkové vlaky v úseku vůbec nejezdí. Podle drah je potřeba využít jiné spoje dálkové dopravy a v Kolíně či Nymburce přestoupit. 

Regionální spoje jsou v úsecích Český Brod-Pečky-Kolín a Český Brod-Poříčany-Nymburk nahrazeny autobusy. Část vlaků linky S22 je v úseku Praha Masarykovo nádraží-Lysá nad Labem a zpět odřeknuta.

"Cestující prosíme, aby sledovali webové stránky ČD, kde je podrobný popis zmiňovaných opatření a informace tam průběžně aktualizujeme. Obnovení provozu očekáváme během zítřejšího dopoledne. Za komplikace způsobené touto mimořádnou událostí se cestujícím omlouváme a děkujeme za pochopení," dodaly České dráhy. 

Témata: Vlaky České Dráhy