iPhone 14 už dnes? Apple nejspíš odhalí nový mobilní telefon

Apple

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

7. září 2022 9:59

Nejen v Česku pociťují lidé zdražování ve všech možných oblastech. Dotknout by se mělo i dlouho očekávaného nového mobilního telefonu od společnosti Apple. iPhone 14 by měl být představen zákazníkům během následujících hodin.

Apple na dnešek ohlásil akci nazvanou Far Out. Například stratég společnosti eToro pro globální trhy Ben Laidler během ní očekává představení modelu s pořadovým číslem 14. „Pro společnost je to důležité, protože iPhony tvoří 49 % tržeb,“ vysvětlil.

Laidler předpokládá, že budou odhaleny i nové hodinky, a připomíná, že dalších necelých 10 procent tržeb firmy připadá na tzv. nositelnou elektroniku, domácnost či příslušenství.

Americká televize CNN rovněž předpokládá, že na dnešní akci dojde k představení nového mobilního telefonu. V zámoří se přitom aktuálně řeší, jak se současná ekonomická situace ve světě podepíše na ceně.

Analytik Ming-Chi Kuo v uplynulých dnech zveřejnil zajímavý tweet pro potenciální kupce. U iPhone 14 očekává zdražení průměrné ceny o zhruba 15 procent oproti předchozímu modelu. Ten v Česku momentálně seženete za cenu začínající na zhruba 20 tisících korun.

"Myslím, že Apple má určitou výhodu oproti rivalům. Vždycky tu jsou lidé, kteří čekají na nový iPhone," podotkl pro CNN analytik Ben Wood. Tisíce těchto věrných zákazníků má technologický gigant i u nás.

Témata: apple iphone