Adršpach: Tragická nehoda si vyžádala životy manažerů šumavské firmy

Ilustrační foto

Autor: ČTK

27. srpna 2022 14:19

Osmatřicetiletý řidič osobního auta, který v Adršpachu na Náchodsku v pondělí před 22:00 srazil a usmrtil dva chodce, není pro policii neznámý. Údajně už byl soudně trestaný.

Řidič, který v pondělí srazil v Adršpachu dva chodce a od nehody ujel, není podle Krimi zpráv CNN Prima News pro policii neznámou firmou. V minulosti měl být už dvanáctkrát soudně trestaný.

Chodce řidič srazil u takzvaného horního parkoviště v Adršpachu. Jeden z mužů zraněním na místě podlehl, druhý zemřel při leteckém transportu do nemocnice.

Řidiče policie obvinila z usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku. V případě odsouzení za to muži hrozí až pět let vězení.

Usmrcenými byli manažeři šumavské firmy s outdoorovým oblečením High Point, upozornil server iDnes. "Oznamujeme všem našim zákazníkům, přátelům a obchodním partnerům, že v pondělí 22. 8. ve večerních hodinách tragicky zahynuli v Adršpachu naši šéfové, kolegové a nejbližší kamarádi Zikmund Schwarzkopf mladší a Matěj Molcar," stojí na facebooku firmy.

Témata: Nehody aut Královéhradecký kraj