Požár v Praze: Hořela klimatizace na střeše haly, škoda jde do desítek tisíc Kč

Hasiči

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. července 2022 13:43

V Česku během posledních desítek hodin vypuklo několik požárů v přírodě, hoří ovšem i ve městech. Hasiči museli do akce také v Praze, kde hořela klimatizace, která nepochybně v těchto teplých dnech jela na plné obrátky.

I v Praze mohli dnes ráno lidé ucítit kouř z desítky kilometrů vzdáleného požáru v Národním parku České Švýcarsko. Pražští hasiči ostatně během úterý informovali, že ze stanice v Holešovicích vyslali na pomoc velkokapacitní čerpadlo Somati se 2000 m hadic, kontejner nouzového přežití a velitelský automobil.

Přímo v hlavním městě naposledy zasahovali u požáru v pondělí v ulici Štěrboholská, kde vzplála klimatizační jednotka na střeše haly, z níž muselo být evakuováno několik lidí. 

Plameny se pomocí jednoho vodního proudu podařilo během necelé hodiny zlikvidovat, škoda na místě byla předběžně odhadnuta na 50 tisíc korun. 

Hasičský záchranný sbor ČR v úterý ráno uvedl, že eviduje velký počet volání s nahlášením zápachu kouře právě i z Prahy. "Prosíme občany, aby v tomto specifickém případě (pokud nevidíte další příznaky hoření např. plameny) zvážili zda nám volat na tísňové linky," vzkázali požárníci. 

Témata: Požáry Praha Hasiči