Rokytnice v Orlických horách: Hasiči vyčíslili škodu po požáru

Požár

Autor: ČTK

19. července 2022 18:24

Škoda z nočního požáru pily na dřevo v Rokytnici v Orlických horách na Rychnovsku činí podle prvního odhadu hasičů asi 15 milionů korun.

Oheň, který zasáhl i obytný dům vedle pily, se hasičům podařilo zlikvidovat po více než šesti hodinách. Příčinu ohně hasiči vyšetřují. Při hašení se lehce zranil jeden hasič. ČTK to dnes řekla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Ještě dnes ráno hasiči na pile likvidovali menší ohniska. "Nyní jsou už na místě vyšetřovatelé hasičů a Institutu ochrany obyvatelstva v Lázních Bohdanči. Provádí ohledání požářiště a jeho dokumentaci. První předběžný odhad škody je asi 15 milionů korun," uvedla mluvčí.

K požáru hasiči vyrazili v pondělí před 22:00. "Už při příjezdu hasičů na místo byl požár v pokročilé fázi. Vzhledem k množství uskladněného hořlavého materiálu, například dřeva, sena a tlakových lahví, se oheň dál rychle šířil i na obytnou část," uvedla mluvčí. Hasiči vyhlásili třetí nejvyšší ze čtyř stupňů požárního poplachu a na místo vyslali 14 jednotek. Z toho pět jich přijelo ze sousedního Pardubického kraje.

Témata: požár