Muslimka vytahuje ze štěrbiny českou vlajku, platíme to z daní! Ovčáček se pořádně naštval kvůli hře!

Jiří Ovčáček

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

28. května 2018 14:28 | Aktualizováno: 28. května 2018 16:47

Mezi kritiky kontroverzní inscenace Naše násilí a vaše násilí v Divadle Husa na provázku v Brně se zařadil i mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček. Na sociálních sítích jasně naznačil, co si o hře myslí.

Po začátku představení Naše násilí a vaše násilí vtrhla na jeviště necelá třicítka členů hnutí Slušní lidé, utvořila řetěz a bránila hercům v další produkci. Když do divadla dorazil antikonfliktní tým policie, aktivisté jeviště opustili a představení bylo obnoveno. Další skupina hru pískáním a skandováním narušila před koncem, ty vyvedla bezpečnostní agentura.

Inscenaci zkritizoval na sociálních sítích i Ovčáček. „Tu “divadelní hru” napsal nějaký autor počátkem 50. let v rámci tažení Strany proti církvi?“ zajímá ho.

Slušní lidé na sociálních sítích hru kritizovali opakovaně. Nelíbilo se jim například to, že si muslimka v jedné scéně vytáhla ze své štěrbiny českou vlajku. „A přesto se najdou lidé, kteří tuto prasárnu hájí. Najdou se politici, kteří to háji. A vedení Brna, které s podporou ODS a ČSSD, to financuje...“zlobí se skupina.

„Nechceme, aby se podobné provokace v Brně v budoucnu konaly. A naše reakce bude ještě důraznější. Nechceme, aby se podobné prasárny platily z našich daní. Vždyť nemusíte být věřící, a pokud nejste úchyl, je Vám z takového “představeni” zle,“ uvedli také Slušní lidé.

O financování inscenace promluvil i mluvčí Hradu. „Jednoduché. Ať si “hru” zaplatí brněnští “levicoví liberálové” ze svého. A neutrácí na své primitivní agitky peníze daňových poplatníků.“ navrhl na twitteru.

„Zdá se, že akce Mládež vede Brno v roce 1949 neskončila,“ dodal na sociálních sítích Ovčáček s odkazem na propagandistickou komunistickou akci, při které v květnu 1949 mladí lidé na tři dny převzali v Brně vedení města, podniků a dalších institucí. Akci zorganizoval Krajský výbor KSČ v Brně, aby netradičními prostředky podpořil oficiální politiku po komunistickém převratu v únoru 1948 a získal sympatie co nejširší části veřejnosti, především mladých lidí pro politiku KSČ.

Témata: Jiří Ovčáček Slušní lidé divadelní hra Naše násilí a vaše násilí