Loučka: Výbuch rodinného domu má jednoho zraněného, hasiči pátrají po dalších

Hasiči

Autor: ČTK

24. dubna 2022 10:48

Dvaatřicetiletý muž se dnes ráno vážně zranil při výbuchu rodinného domu v Loučce u Valašského Meziříčí na Vsetínsku. Přepraven byl letecky do ostravské nemocnice, řekla dnes ČTK policejní mluvčí Barbora Balášová. Podle hasičů se zbortila střecha, pátrací týmy prohledávají stále sutiny a hledají případné další osoby. Na místě zasahuje osm jednotek hasičů a také těžká technika, řekl dnes ČTK mluvčí hasičů Roman Žemlička.

Hasiči původně uvedli, že jde o požár v rodinném domě, později informovali o výbuchu. "Došlo k výbuchu rodinného domu, kdy dvaatřicetiletý muž byl se zraněním převezen do nemocnice v Ostravě. Policie událost prověřuje, bližší informace zatím nemáme. Na místě jsou kriminalisté i dostupné hlídky, prověřuje se i okolí. Je tady také pes na vyhledávání a pátrání po osobách," uvedla policejní mluvčí. Podle mluvčího krajské záchranné služby Jakuba Omelky byla na místo povolána jak pozemní, tak letecká záchranná služba. "Jedna zraněná osoba byla transportována vrtulníkem," řekl ČTK Omelka.

Podle snímků hasičů z místa události výbuch dům značně zničil, velká část objektu se zřítila. Hasiči na místě rozebírají konstrukci domu. Na místě zasahuje USAR tým Moravskoslezského kraje pro vyhledávání a záchranu v sutinách a Záchranný útvar Hlučín, dodal Žemlička.

"Na místě zasahuje osm jednotek hasičů Zlínského kraje a jednotka z Moravskoslezského kraje, na místě rozebírají stavební konstrukci a zajišťují statiku," řekl ČTK Žemlička. Hasiči mají na místě k dispozici také speciální technické kontejnery s potřebnými prostředky i výdřevou.

Příčina výbuchu se zjišťuje, škoda dosud nebyla stanovena.

Témata: Moravskoslezský kraj výbuch