Dálnice D5 byla po nehodě uzavřena

Dálnice, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

21. února 2022 11:44

Nehoda dvou osobních aut a jednoho nákladního automobilu zastavila dnes ráno na čas provoz na dálnici D5 u Plzně ve směru na Rozvadov. Po 8:30 byl provoz veden jedním jízdním pruhem. ČTK to řekla policejní mluvčí Dagmar Brožová. Nehoda se stala na 80. kilometru za tunelem Valík.

Tunel Valík je otevřen, provoz je veden v pravém jízdním pruhu, stejně tak v místě dopravní nehody, uvedla mluvčí. Na dálnici jsou stále několikakilometrové kolony, informuje Ředitelství silnic a dálnic. Příčiny nehody policie zjišťuje.

Nehoda se stala v 6:50. Na místo hned vyjeli záchranáři, hasiči i dálniční policie ze Svojkovic. Sanitky odvezly z místa nehody tři lehce zraněné lidi - muže narozeného v roce 1988 do fakultní nemocnice v Lochotíně, ženu narozenou v roce 1975 a muže narozeného v roce 2004 také s lehčími zraněními do fakultní nemocnice na Borech, doplnila mluvčí krajské záchranné služby Mária Svobodová.

Na místě zasahují hasiči, protože při nehodě uniklo z nákladního automobilu asi 200 litrů nafty, uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. Část hasiči zachytili, část odtekla do záchytného zařízení lapolu. Informovali jsme příslušná odbor životního prostředí. Hasiči o události informovaly orgány ochrany životního prostředí a přečerpávají zbytek nafty z nádrží nákladního automobilu.

Témata: Dálnice Dálnice D5