Velké rozvolnění: Co a za jakých podmínek se v pondělí otevírá?

Lidé v rouškách, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

30. května 2021 10:22

V pondělí čeká Česko velké rozvolnění, ke kterému vláda přistoupila kvůli předchozím soudním rozhodnutím. Co a za jakých podmínek bude možné od nového týdne navštívit?

Pro spoluobčany to o víkendu na twitteru zrekapituloval staronový ministr zdravotnictví, který zároveň apeloval na dodržování základních hygienických návyků. "Užívejme znovu otevřených služeb, ale prosím i nadále buďme opatrní. Mysleme na 3R, dodržujme protiepidemická pravidla," vzkázal.

V pondělí se otevřou vnitřní prostory restaurací, bazény, sauny a wellness. Navýší se také počet účastníků akcí na 250 uvnitř i venku. Úplně bez omezení to ale nebude.

Co se v pondělí otevírá. Vnitřní prostory restaurací, dále bazény, sauny a wellness. Navýší se také počet účastníků akcí na 250 uvnitř i venku. Vstup bude podmíněný negativním testem, dokončeným očkováním nebo dokladem o prodělaném COVID-19 v posledních 180 dnech. pic.twitter.com/HTVOQ7oB2W

— Adam Vojtěch (@adamvojtechano) May 29, 2021

"Vstup bude podmíněný negativním testem, dokončeným očkováním nebo dokladem o prodělaném COVID-19 v posledních 180 dnech," připomněl ministr.

Restaurace bude možné navštívit i na základě samotestu. "U stolu budou moci být max. 4 lidé, je nutné dodržet rozestupy 1,5 m. Výjimku mají členové rodiny," dodal Vojtěch.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Adam Vojtěch (ANO)