Brutální napadení v Ostravě: Má ho na svědomí mladík (16)! Jaká je jeho minulost?

Ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. května 2021 11:05

Velice rychle vyřešili moravskoslezští policisté případ hrozivě vypadajícího napadení, které se naštěstí obešlo bez vážnějších zranění. Na svědomí ho má mladík, kterému ještě ani nebylo 18 let. Jaká je jeho minulost?

Policie se případem zabývala od pondělí, kdy k napadení, jehož záběry se objevily na sociálních sítích, na veřejném prostranství u nákupní zóny v centru Ostravy došlo. Po předchozí vzájemné slovní rozepři byl napaden více než sedmdesátiletý pracovník ochranky objektu.

"Neznámý mladý muž se měl rozběhnout a kopnout ho do horní oblasti těla. Napadený upadl a podezřelý měl tedy již ležícího muže kopnout do hlavy," popsala skutek policejní mluvčí Soňa Štětínská s tím, že napadený sice neutrpěl vážná zranění, ale vzhledem k charakteru útoku se tak mohlo stát.

Ve středu již moravskoslezská policie informovala, že nezletilý podezřelý je omezen na osobní svobodě. S šestnáctiletým mladíkem nakonec bylo zahájeno trestní stíhání z provinění těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a provinění výtržnictví. Byl také podán podnět k vzetí do vazby.

"Obviněný mladík se ke svému jednání policistům doznal a uvedl, že si nepamatuje přesné okolnosti napadení, jelikož měl před útokem vypít dvě a půl láhve tvrdého alkoholu," poznamenala mluvčí Pavla Jiroušková.

Útočník byl od roku 2018 až do letošního května ve výchovných ústavech, z nichž opakovaně utíkal. Za nynější přečin mu hrozí trest odnětí svobody do výše pěti let.

Témata: Policie ČR Ostrava Moravskoslezský kraj krimi