Nehoda na D1: Došlo k ní ve čtvrtek, uzavírku způsobí v pátek v noci!

Dálnice, ilustrační foto

Autor: stars24.cz, ČTK

7. května 2021 14:00 | Aktualizováno: 7. května 2021 18:02

Silničáři musejí dnes večer kvůli opravě středových svodidel po nehodě znovu uzavřít dálnici D1 ve směru na Prahu na 169. kilometru. Vozy budou jezdit objížďkou. Práce potrvají několik hodin, očekávají se dopravní problémy. Na policejním webu to dnes uvedl mluvčí Bohumil Malášek.

Nehoda osobního vozu a kamionu se v místě zúžení stala ve čtvrtek kolem 20:30, zastavila provoz v obou směrech dálnice. Jeden z řidičů se podle policie lehce zranil. Malášek uvedl, že nehoda přinesla nemalé komplikace projíždějícím řidičům prakticky po celou noc.

"Objízdná trasa po souběžné komunikaci 602 byla mezi exity Devět křížů a Ostrovačice přetížená. Dálnici se podařilo až nad ránem jedním pruhem v obou směrech zprůjezdnit. I tak se během dne v místě očekávají dlouhé kolony," uvedl mluvčí.

Dálnici dnes bude od 21:00 kvůli opravě středových betonových svodidel ve směru na Prahu znovu neprůjezdná. Pravděpodobně bude nutné přeskládat několik stovek metrů asi tunu vážících betonových svodidel. Silničáři předpokládají, že oprava bude trvat několik hodin.

"Objízdná trasa mezi exity Ostrovačice a Devět křížů povede znovu po komunikaci 602. V místě se znovu očekávají dopravní problémy. Řidičům doporučujeme zvolit alternativní trasy," uvedl Malášek.

Témata: Dálnice D1 Dopravní nehody Policie ČR