VELKÝ PŘEHLED: Co všechno se od pondělí mění?

Lidé v rouškách, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

2. května 2021 20:10

Vzhledem ke stále se lepšící epidemické situaci se česká vláda rozhodla přikročit k výraznějšímu rozvolnění. Lidé to pochopitelně kvitují. Co všechno se už za pár hodin otevře, respektive změní?

Služby

Od 3. května se definitivně otevírají holičství, kadeřnictví, pedikúry, manikúry, masérské, kosmetické nebo regenerační služby, služby péče o zvířata nebo lázeňská léčebně rehabilitační péče.

Školy 

Od pondělí mohou předškolní děti navštěvovat mateřské školy v Královéhradeckém, Karlovarském, Plzeňském, Středočeském, Libereckém, Pardubickém kraji a v Praze. Ve stejných krajích bude také spuštěna rotační výuka na druhém stupni ZŠ a nižším stupni víceletých gymnázií.

Nově se budou jen jednou týdně, a to v pondělí, testovat žáci prvního stupně ZŠ či studenti na praktické výuce. Dvakrát týdně podstoupí testování žáci druhých stupňů ZŠ a nižších stupňů víceletých gymnázií.

Kultura

Počínaje pondělím také v Praze, Královéhradeckém, Pardubickém, Karlovarském, Plzeňském, Libereckém a Středočeském kraji mohou za dodržování striktních hygienických pravidel obnovit provoz muzea a galerie.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Školství Obchody kultura muzea Školství