Vážná nehoda ochromila D1: Provoz byl plně obnoven až po 15 hodinách!

Dálnice, ilustrační foto

Autor: stars24.cz, ČTK

20. dubna 2021 13:00

Dálnice D1 je po nehodě kamionu za Brnem 169. kilometru u Domašova na Brněnsku už průjezdná v obou směrech. Policie zhruba po 14 hodinách dnes v 9:30 obnovila provoz směrem na Prahu, zhruba o hodinu později i provoz směrem na Brno, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic.

Bulharský kamion se převrátil v pondělí okolo 19:15 v zúženém úseku a zcela zablokoval oba směry D1. Při nehodě nikdo neutrpěl vážnější zranění, řekl už dřív mluvčí jihomoravských policistů Bohumil Malášek.

V kamionu byly krabice s pivem, které bylo potřeba přeložit do jiného vozu. Policie dnes ráno na twitteru uvedla, že v noci se podařilo havarovaný kamion vyprostit. Bylo ale třeba vozovku ještě uklidit, bylo také nutné opravit poničené dopravní značení a betonová dělící svodidla.

#D1 Směr na Brno- provoz obnoven oběma pruhy. Ve směru na Prahu projedou řidiči zatím pouze jedním jízdním pruhem. Kolony se rozjíždí. Řidič za svou chybu zaplatil v příkazním řízení. pic.twitter.com/30V1PEgJW2

— Policie ČR (@PolicieCZ) April 20, 2021

Kolona kamionů směrem na Prahu kolem 8:30 dosahovala zhruba 12 kilometrů, směrem na Brno byla zhruba sedmikilometrová. Doprava kolabovala především na objízdných trasách, kde se v ranní špičce tvořily kolony.

V pondělí večer havarovala dvě auta také v 19. kilometru dálnice D2 ve směru na Brno. Místo nehody bylo průjezdné se zvýšenou opatrnosti.

Témata: Dopravní nehody Dálnice D1 doprava Policie ČR