Prymula přistižen v restauraci, kterou nechal uzavřít! Odstupte, žádají politici!

Roman Prymula

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

23. října 2020 8:10

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) čelí od pátečního rána výzvám k rezignaci. Podle informací jednoho z tuzemských deníků totiž ve středu, kdy stát oznámil nová opatření proti šíření koronaviru, zavítal do restaurace, která měla mít tou dobou zavřeno.

Podle informací deníku Blesk byl ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) ve středu ve večerních hodinách v luxusní restauraci Rio's na pražském Vyšehradě, kde mělo být přitom podle vládou stanovených nařízení zavřeno. Na schůzce byl přítomen také předseda poslaneckého klubu vládního hnutí Jaroslav Faltýnek. 

Prymula do podniku dorazil před desátou večer a opustil jej až kolem půl dvanácté. Deník upozornil také na to, že při cestě do vládní limuzíny ministr porušil další nařízení týkající se nošení roušek. Z řad opozice proto již hned ráno zaznívají výzvy k rezignaci.

"Pane ministře, omluvte se a okamžitě odstupte! Okamžitě, prosím! To je jediný způsob, jak ještě můžete přesvědčit veřejnost, že svá opatření myslíte vážně a že je lidé mají dodržovat," napsal na twitteru bývalý ministr financí a předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek.

"Pamatujete na prasata v Orwellově Farmě zvířat? Přesně tak to je u nás. Všichni jsou si rovni, někdo rovnější. Tihle papaláši nemohou vést dobře náš stát v krizi. Nemají na to ne jen manažersky, ale hlavně morálně.Důvěra je základ. Bez ní se vládnout nedá. Rezignujte," připojil se k výzvě předseda hnutí STAN Vít Rakušan. 

Epidemiolog se stal ministrem zdravotnictví v září, kdy v čele resortu nahradil Adama Vojtěcha, kterému dříve dělal náměstka. Stanul poté v čele boje s koronavirovou epidemií, která v Česku nadále nabírá na obrátkách. Za čtvrtek přibylo 14 151 nakažených, což je jen o několik stovek méně než ve středu. 

Témata: Roman Prymula Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) ministerstvo zdravotnictví Miroslav Kalousek Vít Rakušan (STAN)