Covid-19 v Česku: Počet hospitalizovaných v úterý výrazně stoupl!

Ilustrační fotografie

Autor: stars24.cz, ČTK

30. září 2020 21:42

V úterý přibylo v Česku oproti pondělku 151 hospitalizovaných s nemocí covid-19, což je nejvyšší nárůst za jediný den od březnového začátku epidemie v zemi. Počet hospitalizovaných tak stoupl téměř o pětinu na 976.

Z nakažených koronavirem, kteří jsou nyní v nemocnicích, jsou více než dvě stovky ve vážném stavu. Nárůst počtu těžkých případů za úterý byl mírnější než celkový přírůstek hospitalizovaných. Množství těžce nemocných vzrostlo asi o desetinu. Vyplývá to z aktuálních údajů na webu ministerstva zdravotnictví. 

Podobně jako počet hospitalizovaných v úterý výrazně stouplo množství zemřelých lidí nakažených koronavirem. Přibylo 17 úmrtí, což je druhý největší přírůstek za jeden den od začátku epidemie. Celkem bylo od začátku března zaznamenáno dohromady 655 úmrtí.

Lidí, kteří aktuálně trpí covidem-19, je nyní 34.821. To je více než celkový počet vyléčených od začátku epidemie, který činí 33.443 lidí. U většiny nemocných má covid-19 lehký průběh. Podíl nakažených, kteří skončili v nemocnici, na celkovém počtu aktuálně nemocných dosahuje nyní zhruba 2,9 procenta.

Hospitalizovaných i zemřelých v poslední době výrazně přibylo. Jen za září se počet lidí v nemocnici i těžce nemocných zvětšil skoro na šestinásobek stavu z konce srpna. Hospitalizovaných i pacientů ve vážném stavu je tak nyní dvakrát více než při první vlně epidemie na jaře. Počet zemřelých vzrostl od konce srpna o více než polovinu.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) ministerstvo zdravotnictví