Počet nakažených covidem-19 v Praze opět přibývá

Praha

Autor: stars24.cz, ČTK

29. září 2020 19:37

Nárůst počtu potvrzených případů nemoci covid-19 v Praze začal opět zrychlovat. K dnešním 18:00 přibylo za posledních 24 hodin 406 nakažených po pondělních 238 případech.

Vyplývá to z údajů na webu pražské hygienické stanice. Od březnového začátku epidemie v Česku bylo v Praze zaznamenáno 12.466 nakažených koronavirem, z nichž se více než polovina už vyléčila a 119 lidí zemřelo. Aktuálně nemocných je 5445 lidí z Prahy.

Denní nárůst nakažených se minulý čtvrtek dostal v Praze na rekordních 601. Poté přírůstek zpomaloval až na nedělních 191 nově nakažených. V pondělí, kdy přibylo 238 případů, se ale denní nárůsty začaly znovu zvětšovat.

Praha je podle webu ministerstva zdravotnictví jedním z regionů s nejvýraznějším přírůstkem nakažených koronavirem v Česku. Za posledních sedm dní se v hlavním městě objevilo přes 213 nových případů covidu-19 v přepočtu na každých 100.000 obyvatel. Nejvíce případů v přepočtu na obyvatele přibylo na Pelhřimovsku, a to skoro 248.

Nákaza v Praze postihla i sbor profesionálních hasičů nebo městskou policii. V neděli oznámil mluvčí pražských hasičů Martin Kavka, že se koronavirem nakazilo pět příslušníků a skoro tři desítky lidí z hasičského sboru v Praze kvůli tomu skončily v karanténě. Hasiči kvůli tomu přijímají opatření. Hasiči z různých stanic se například nenavštěvují a jednotlivé směny se střídají bezkontaktně.

Pražští strážníci evidují v souvislosti s výkonem služby čtyři zaměstnance pozitivně testované na covid-19, řekla dnes ČTK mluvčí pražské městské policie Irena Seifertová. Všichni byli nakaženi v období od 21. září. Dalších 32 jich je v karanténě, na tzv. překážkách nebo na home office. Seifertová uvedla, že to nemá dopad na službu policie a situaci se daří držet pod kontrolou.

Témata: Praha Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)