Denní nárůst nakažených v Praze dnes zpomalil

Češi se nechávají testovat na covid-19

Autor: stars24.cz, ČTK

26. září 2020 19:20

Nárůst počtu lidí nakažených koronavirem v Praze dále zpomaluje. Dnes k 18:00 přibylo za posledních 24 hodin 327 případů nemoci covid-19. V pátek nárůst činil 485 případů a ve čtvrtek rekordních 601 případů.

Vyplývá to z údajů na webu pražské hygienické stanice. Od březnového začátku epidemie v Česku bylo v Praze zaznamenáno dohromady 11.631 nakažených. Další a podrobnější údaje, například počet vyléčených a zemřelých, dnes hygienici z technických důvodů nezveřejnili.

Právě Praha a její okolí jsou oblastí, kde nyní podle webu ministerstva zdravotnictví přibývá nakažených nejvýrazněji. Největší nárůst byl za posledních sedm dní podle údajů ministerstva shodně v Praze i přilehlých okresech Praha-východ a Praha-západ. Ve všech těchto regionech bylo zaznamenáno asi 225 nově nakažených v přepočtu na 100.000 obyvatel.

Většina okresů na takzvaném semaforu, mapě hodnotící regiony podle rizika nákazy koronavirem, je teď oranžová, což značí druhý stupeň nebezpečí ze tří. Praha je na mapě, zveřejněné ministerstvem v pátek, stále červená, tedy nejrizikovější. V Praze se covid-19 šíří podle ministra zdravotnictví Romana Prymuly v řadě případů komunitně, kdy se nedaří najít konkrétní zdroj nákazy. Navíc ve městě roste podíl pacientů v rizikové skupině ve věku 65 let a více.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Praha