Praha opět zavádí POVINNÉ ROUŠKY v obchodech či školách!

Lidé v rouškách, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

4. září 2020 14:30 | Aktualizováno: 4. září 2020 14:39

V Praze bude opět zavedena povinnost nosit roušky v obchodech, nákupních centrech a také ve společných prostorech ve školách. Znovu bude také omezena provozní doba nočních barů.

Pražská hygienička Zdeňka Jágrová oznámila nová opatření na tiskové konferenci. Od středy 9. září se nejprve povinnost rozšíří na obchody a nákupní centra, od pondělí 14. září pak budou ochranné pomůcky povinné i ve společných prostorách škol. Zákaz provozu nočních barů od půlnoci do šesti ráno bude platit rovněž od nadcházející středy. 

Šéfka pražských hygieniků uvedla, že opatření reagují na srpnové výskyty onemocnění vyplývající z návštěv barů a nočních klubů. "Tato zařízení se významně podílejí na šíření toho onemocnění," uvedla. Praha zůstává v tzv. semaforu okresů v oranžové barvě. "Nedošlo bohužel ke zlepšení situace," dodala.

Jágrová v rozhovoru pro EuroZprávy.cz tento týden uvedla, že zpřísnění opatření spíše neočekává. "Osobně si myslím, že ke změně není důvod, žádné ukazatele nehovoří proto, že by bylo nutné nějaká další opatření zavést. Ale moudřejší budeme po páteční schůzce," nechala se slyšet.

Nošení roušek je v Praze od úterý 1. září povinné ve všech prostředcích hromadné dopravy. Část škol v hlavním městě povinnost zavedla již při zahájení školního roku.

Témata: Zdravotnické roušky Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Praha