Václav Moravec v problémech? Kvůli koronaviru musí...

Václav Moravec

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

3. září 2020 9:55 | Aktualizováno: 3. září 2020 10:46

Moderátor České televize Václav Moravec je v karanténě! V neděli moderoval svůj pořad Otázky Václava Moravce, ve kterých byla hostem mimo jiné i hlavní hygienička Jarmila Rážová. Později se ukázalo, že je nakažená koronavirem!

Když se objevila informace, že se hlavní hygienička Jarmila Rážová nakazila koronavirem, vyvolalo to poprask. A to především proto, že se setkala s celou řadou vysoce postavených politiků a úředníků včetně premiéra Andreje Babiše a ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha. I oni tak mohli být vystaveni nákaze.

Rážová ale také v neděli vystoupila v neděli v pořadu České televize (ČT) Otázky Václava Moravce. Jak sám Moravec přiznal, opatření se teď dotkla i jeho. „Během jediného týdne jsem již ve druhé karanténě. První, nařízená hygienou, skončila v pátek. Druhou jsem si již raději naordinoval sám,“ přiznal na twitteru moderátor ČT.

„Obavám se, že to bude přetížené hygieně trvat opět několik dní (minule šlo o 5), než se dozvím, na čem jsem. Dnešní test na Covid je negativní,“ uklidňuje fanoušky Moravec. Celou situaci ale považuje za absurdní. „Obavám se, že neplatí nějaká jednotná pravidla. A nedivím se rozčilení ředitelů škol,“ posteskl si.

Během jediného týdne jsem již ve druhé karanténě. První, nařízená hygienou, skončila v pátek. Druhou jsem si již raději naordinoval sám. Obavám se, že to bude přetížené hygieně trvat opět několik dní (minule šlo o 5), než se dozvím, na čem jsem. Dnešní test na Covid je negativní.

— Václav Moravec (@vaclavmoravec) September 2, 2020

Přesto ale celou situaci bere sportovně a hledá na ní i pozitivní věci. „Podobná zkušenost je neocenitelná při přípravě na rozhovory o logice tuzemského boje s Covid-19,“ přiznal moderátor politických debat.

Ministr zdravotnictví Vojtěch má po setkání s R8žovou negativní test na koronavirus, jak ale sám prozradil, čeká ho desetidenní karanténa. Premiér Babiš ani další lidé z úřadu vlády, kteří se účastnili úterní schůzky s hlavní hygieničkou, ale do karantény nemusí. Prý při jednání seděli v dostatečné vzdálenosti a dodrželi další preventivní opatření.

Témata: Václav Moravec Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Koronavirus Andrej Babiš Adam Vojtěch (ANO) Jarmila Rážová (hlavní hygienička)