Covid-19 mezi politiky! Šlechtová je nakažená, poslanci míří do karantény!

Ilustrační foto

Autor: stars24.cz, ČTK

25. srpna 2020 12:03

V poslaneckém klubu hnutí ANO se vyskytla nákaza koronavirem. Informaci serveru Lidovky.cz ČTK potvrdil předseda klubu a první místopředseda ANO Jaroslav Faltýnek. Poslanci ANO a ČSSD museli do karantény, Sněmovnu nyní čeká dezinfekce.

Podle serveru Novinky.cz jde o bývalou ministryni obrany a pro místní rozvoj Karlu Šlechtovou. Poslanci se naposled sešli minulý týden ve středu na mimořádné schůzi, kdy schválili speciální zákon, který umožní lidem v karanténě kvůli koronaviru hlasovat v říjnových senátních a krajských volbách, a zavedení distanční výuky do školského zákona.

"Mohu potvrdit, že se na našem klubu vyskytl covid a vše již řeší hygiena. Vím, že některým kolegům byla nařízena karanténa, kolika lidí se to ale týká, to bude vědět spíše pan kancléř, který s hygienou komunikuje," sdělil ČTK Faltýnek. Vyjádření kancléře Sněmovny Jana Morávka ČTK shání.

Z politiků se v březnu nakazil koronavirem například senátor ODS Pavel Karpíšek, pozitivní test měl v dubnu též tehdejší plzeňský hejtman za ČSSD Josef Bernard, který nyní vede kandidátku hnutí Starostové a nezávislí (STAN) pro krajské volby, a v červnu také náměstek pražského primátora Petr Hlubuček (STAN).

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Karla Šlechtová Poslanecká sněmovna