Covid v umělecké branži! Divadlo hlásí několik nakažených!

Činoherní studio Ústí nad Labem

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

23. srpna 2020 18:26

Testy prokázaly nákazu koronavirem u dalších tří zaměstnanců Činoherního divadla v Ústí nad Labem, nejprve onemocněla jedna žena. Všichni čtyři nemocní pracovníci jsou z technického personálu divadla, herci jsou zdraví.

Po skončení karantény půjdou herci i další personál na výstupní test, první představení by se mělo odehrát příští sobotu v Děčíně.

"V úterý 18. srpna obdržela jedna kolegyně zprávu z Krajské hygienické stanice (dále KHS), že byla pozitivně testována na Covid-19. Byť se nejednalo o osobu přímo spojenou s jevištním provozem, okamžitě jsem zrušil večerní produkci. V součinnosti s KHS se všichni zaměstnanci, kteří byli s dotyčnou osobou v kontaktu, podrobili testům a nastoupili zákonnou karanténu. Postupně je testováno téměř celé divadlo," uvedli zástupci divadla na sociálních sítích.

"Pozitivní zprávou je, že herecký soubor byl testován negativně a všichni herci jsou zdravotně v pořádku. Přesto rušíme všechna naše představení tento týden a valná část personálu divadla zůstává v zákonné karanténě," dodali.

V Ústeckém kraji je podle krajské hygienické stanice aktuálně 125 nakažených pacientů covidem-19. Na Chomutovsku je nakažených 36 lidí, na Litoměřicku 27, dalších 22 nemocných evidují hygienici na Ústecku, na Lounsku pak 18 a na Teplicku 11. Na Mostecku je pět nakažených pacientů a na Děčínsku, kde se nákaza prokázala u jednoho ze tří prvních nakažených v republice, je k dnešnímu večeru šest nakažených osob.

V Ústeckém kraji platí od 24. července preventivní opatření. Lidé musí mít zakrytý nos a ústa, pokud jdou do ambulance kupříkladu k praktickému lékaři, do lékárny nebo do zařízení poskytujících sociální služby.

Témata: ústí nad labem Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Činoherní studio Ústí nad Labem