Zemřela sanitářka (†59): Druhé úmrtí zaměstnance s covid-19 v jedné nemocnici!

Thomayerova nemocnice

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

30. dubna 2020 14:30 | Aktualizováno: 1. května 2020 14:46

Epidemie koronaviru si vybírá svou daň i mezi tuzemskými zdravotníky. V jedné z pražských nemocnic tento týden zemřela sanitářka, která zde byla zaměstnaná a měla pozitivní test. Není však jasné, jestli se nakazila přímo v práci.

Pražská Thomayerova nemocnice potvrdila již druhé úmrtí svého zaměstnance, který byl pozitivně testován na nový koronavirus. Ve středu zemřela devětapadesátiletá sanitářka, která pracovala na plicní klinice.

O úmrtí ženy informoval web blesk.cz. Mluvčí nemocnice Petr Sulek uvedl, že pracovnice byla hospitalizována s rozsáhlým zápalem plic. Příčinná souvislost onemocnění covid-19 s úmrtím podle něj zatím nebyla prokázána.

Mluvčí konstatoval, že není zřejmé, kde se sanitářka nakazila. Na klinice mají být všichni zaměstnanci negativní. Naopak v bytě, kde žena bydlela, se podle Sulka prokázala nákaza u jejích spolubydlících, a tak je možná varianta komunitního přenosu.

Pro Thomayerovu nemocnici nejde o první nepříjemnost během epidemie koronaviru. Koncem března zemřela zdravotní sestra z plicního oddělení, která se údajně nakazila od jednoho z pacientů s nemocí covid-19. Na sociální síti si krátce před smrtí stěžovala na nedostatek ochranných pomůcek.

Témata: Nemocnice Thomayerova úmrtí Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)