U svaté Anny v Brně zemřel pacient s nemocí covid-19! Zemřelo už 227 lidí

nemocnice u svaté Anny (Brno)

Autor: stars24.cz, ČTK

29. dubna 2020 8:11

Ve Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně zemřel pacient s nemocí covid-19. Zůstávají tam čtyři pacienti s touto nemocí ve vážném stavu, uvedla dnes v tiskové zprávě mluvčí nemocnice Dana Lipovská. V kraji je podle posledních informací od začátku pandemie 442 potvrzených případů nákazy novým typem koronaviru.

Svatoanenská nemocnice je určená pro péči o pacienty s covidem-19 ve vážném stavu. Má pro to vyčleněno 12 lůžek s možností plicní ventilace. "Nyní jsou na anesteziologicko-resuscitační klinice čtyři pacienti. Všichni jsou napojeni na umělou plicní ventilaci. Jeden mohl být kvůli zlepšení stavu odpojen od mimotělní podpory života," uvedla Lipovská.

Podle posledních informací jihomoravských hygieniků se v kraji testům na koronavirus podrobilo skoro 6000 lidí. V karanténě je kolem 150 lidí, dalších asi 340 lidí v karanténě jsou například pendleři, kteří jezdí do zahraničí kvůli zaměstnání.

V kraji se vyléčilo z nemoci zhruba 250 lidí, kolem 15 zemřelo, byli to lidé v seniorském věku a s více vážnými nemocemi. Přes 150 potvrzených případů je v Brně. Přes 110 je jich na Břeclavsku, v ostatních regionech jako Znojemsko, Brněnsko, Vyškovsko a Blanensko jsou desítky případů, na Hodonínsku deset. Zasažené jsou všechny věkové kategorie, nejméně děti. Nejvíce případů je ve věkové skupině 45 až 54 let.

V ČR je přes 7500 potvrzených případů covidu-19, s nemocí zemřelo 227 lidí, vyléčilo se kolem 2950 lidí.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) nemocnice u svaté Anny (Brno) Brno