Sestra z Thomayerovy nemocnice se nakazila a zemřela! Teď vyhlásili sbírku!

Thomayerova nemocnice

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

9. dubna 2020 9:22

Před časem zasáhla celé Česko informace o úmrtí zdravotní sestry, u které se potvrdila nákaza koronavirem. Ve středočeských Říčanech, kde žila, se teď rozhodli vyhlásit sbírku.

Říčany u Prahy vyhlásily časově neomezenou sbírku na podporu zdravotníků, kteří se v důsledku své práce nakazili koronavirem. Přimělo je k tomu úmrtí zdravotní sestry z Thomayerovy nemocnice, která bydlela v Říčanech a onemocněním covid-19 se nakazila od pacienta.

Vzhledem k tomu, že rodina zemřelé sestry žije v Říčanech, bylo podle vedení města samozřejmostí, že sbírku organizuje právě říčanská radnice. Město ale sbírku nechtělo zúžit jen na rodinu zemřelé sestry. „Je spousta zdravotníků, kteří se mohou dostávat do podobných problémů jako tahle rodina,“ uvedl starosta Vladimír Kořen.

Osmačtyřicetiletá sestra z Říčan se nakazila od jednoho z pacientů. Policisté, kteří případ vyšetřují, pracují s verzí náhlého úmrtí, protože nic nenasvědčuje tomu, že šlo o násilný trestný čin nebo sebevraždu. 

Média ale upozornila na to, že sestra si den před smrtí na facebooku stěžovala na nedostatek ochranných pomůcek při péči o pacienty nakažené koronavirem.

Témata: Nemocnice Thomayerova sbírka Říčany u Prahy Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Zdravotnictví