Mapa nakažených: Nové údaje podle okresů!

Česká republika

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

5. dubna 2020 9:35 | Aktualizováno: 6. dubna 2020 21:58

Krajské hygienické stanice každý den aktualizují údaje o počtu nakažených v jednotlivých okresech. Jak se situace změnila v sobotu? Připravili jsme pro vás stručný přehled.

Karlovarský kraj (138 případů)

Nejzasaženějším okresem kraje zůstává Chebsko, onemocnění se tam prokázalo u 86 lidí. Od čtvrtka tam přibylo dvanáct případů. Na Karlovarsku onemocnělo 39 lidí a na Sokolovsku 13.

Plzeňský kraj (255 případů)

Nejvíc zjištěných případů nemoci Covid-19 a její největší nárůst je stále na Domažlicku. Pozitivní testy na koronavirus tam má 158 lidí. V okrese Plzeň-město je nyní potvrzeno 42 onemocnění. 

Ústecký kraj (286 případů)

Nejvíce lidí s onemocněním covid-19 je podle krajské hygienické stanice na Litoměřicku. Uzdravení jsou už v okresech Děčín, Chomutov, Litoměřice a Ústí nad Labem.

Jihočeský kraj (119 případů)

Testy v Jihočeském kraji se včera objevily další dva případy nákazy novým koronavirem. Testy potvrdily nákazu u jednoho člověka z Táborska a jednoho z Jindřichohradecka.

Středočeský kraj (458 případů)

Nejvíce potvrzených případů nákazy je v okresech Praha-východ a Praha-západ, a to 84, respektive 77. 

Praha (1045 případů)

Nakažených je nadále nejvíc v Praze 4, nejméně v první městské části.

Liberecký kraj (143 případů)

V Libereckém kraji je podle krajské hygienické stanice nejvíc potvrzených případů onemocnění covid-19 na Jablonecku a Liberecku, kde je 109 nemocných. Nejméně pozitivních testů mají na Českolipsku, zatím jen pět.

Královéhradecký kraj (130 případů)

Na Náchodsku je i nadále nejvíce potvrzených případů onemocněním covid-19, a to 51. V okrese Hradec Králové vzrostl počet potvrzených případů nákaz o dva na 44.

Pardubický kraj (164 případů)

Nejvíce nakažených bylo na Pardubicku, kde jejich počet dosáhl 74. Naopak nejméně jich bylo zjištěno na Svitavsku s 14 případy.

Vysočina (125 případů)

Nejvíce nemocných je v okrese Havlíčkův Brod, kde hygienici evidují 61 nakažených. Naopak okres Pelhřimov, který byl posledním „čistým“ okresem, má dál jen jediný případ.

Jihomoravský kraj (262 případů)

Nejvíce potvrzených případů je v Brně, a to přes 100. Desítky případů jsou na Břeclavsku, Znojemsku, Brněnsku a Vyškovsku a jednotky případů na Hodonínsku a Blanensku.

Olomoucký kraj (401 případů)

Počet potvrzených nákaz na Šternbersku v sobotu vzrostl na sedm, na Litovelsku na 103 a na Prostějovsku na 33. Na Uničovsku bylo v sobotu stejně jako v pátek 46 případů nákazy novým koronavirem. Na Hranicku zůstávaly dva potvrzené případy, stejný počet vykazovalo Jesenicko. Na Přerovsku bylo v sobotu devět nákaz a po jedné na Zábřežsku a Mohelnicku.

Zlínský kraj (192 případů)

Nejvíce potvrzených případů zaznamenali hygienici na Uherskohradišťsku, a to 104. Na Zlínsku je 40 potvrzených případů nákazy koronavirem, na Vsetínsku 27 a na Kroměřížsku 21.

Moravskoslezský kraj (363 případů)

Nejvíce nemocných je v Moravskoslezském kraji v Ostravě a jejím nejbližším okolí. Tam hygienici evidují 110 nemocných a dva vyléčené. Na Frýdecko-Místecku je 94 nemocných a jeden vyléčený. Naopak nejméně, 20 nemocných, je na Bruntálsku.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Česká republika kraje