Uherský Brod hlásí přes 30 nakažených: Hrozí karanténa?

Češi bojují proti koronaviru rouškami a respirátory

Autor: stars24.cz, ČTK

31. března 2020 11:36

Hygienici evidují v Uherském Brodě na Uherskohradišťsku více než 30 lidí nakažených novým typem koronaviru. Nejvíc nemocných je na sídlišti Pod Vinohrady. Město proto chystá pečlivou dezinfekci společných prostor všech bytových domů na sídlišti, sdělila dnes ČTK mluvčí uherskobrodské radnice Elen Sladká.

Zvýšená hygienická opatření byla nařízena i všem prodejnám potravin ve městě. "Všechna tato opatření směřují k tomu, aby se město, ani žádná jeho část, nedostaly do karantény," řekl starosta Ferdinand Kubáník (KDU-ČSL).

S dezinfekcí městu podle Sladké pomůže Zlínský kraj. "Přednostně poskytl 1000 litrů dezinfekce a ochranné pomůcky," uvedla mluvčí.

Výrazný růst počtu pozitivně testovaných obyvatel města na nemoc COVID-19, kterou nový typ koronaviru způsobuje, nastal o uplynulém víkendu. Starostu Uherského Brodu o tom informovali hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek (KDU-ČSL) a ředitelka Krajské hygienické stanice Zlínského kraje Eva Sedláčková.

Hygienici dnes ráno ve Zlínském kraji evidovali 128 případů nákazy novým typem koronaviru. Nejvíce potvrzených případů je na Uherskohradišťsku, a to 74. Na Zlínsku je jich 28, v okrese Kroměříž 15 a na Vsetínsku 11.

V celé České republice bylo krátce po poledni evidováno 2866 potvrzených nákaz nových koronavirem. S nemocí COVID-19 v tuzemsku zemřelo 17 lidí, zatím 11 pacientů se z nákazy vyléčilo.

Témata: Uherský Brod Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) hygienici