Arcibiskup Dominik Duka je v karanténě!

Arcibiskup Duka je karanténě!

Autor: stars24.cz, ČTK

29. března 2020 6:44

Biskup Karel Herbst měl pozitivní test na koronavirus. Na svém webu to dnes večer potvrdilo Arcibiskupství pražské. V karanténě musí tak být podle zprávy ČT i arcibiskup Dominik Duka.

Na svém webu to dnes večer potvrdilo Arcibiskupství pražské. Uvedlo, že jeho stav je vážný a byl převezen na jednotku intenzivní péče. Česká televize uvedla, že arcibiskup Dominik Duka je proto v domácí karanténě a v izolaci zůstávají i další pražští biskupové. Herbst je v nemocnici podle webu České biskupské konference od pátku. Hospitalizován byl v Nemocnici pod Petřínem.

"V sobotu 28. března bylo u pražského pomocného biskupa Karla Herbsta potvrzeno onemocnění COVID 19. Byl převezen do pražské střešovické nemocnice na jednotku intenzivní péče. Jeho stav je vážný. Modleme se za jeho uzdravení," uvedlo Arcibiskupství pražské.

Web České biskupské konference dnes uvedl, že Herbst byl v nemocnici hospitalizován v pátek s plicním nálezem a s problémy se srdcem.

Herbst, který se narodil v roce 1943, je emeritní pomocný biskup pražský. Na funkci pomocného biskupa na svou vlastní žádost rezignoval v roce 2016. Důvodem byla únava a vysoký věk.

Podle ČT je kvůli pozitivnímu testu Herbsta v domácí karanténě Duka i další pražští biskupové. Podle webu Pražského arcibiskupství Dukovi v pražské arcidiecézi pomáhají kromě Herbsta také biskupové Václav Malý a Zdenek Wasserbauer.

Arcibiskupův mluvčí Romuald Štěpán Rob ČT řekl, že Duka se cítí naprosto zdráv, z preventivních důvodů se však bude držet v ústraní, aby dodržoval hygienická opatření. Bude i nadále pracovat a bude v kontaktu se spolupracovníky, dodal.

K dnešním 20:30 bylo podle webu ministerstva zdravotnictví v ČR potvrzeno 2622 nakažených, zemřelo 11 pacientů.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Dominik Duka