Koronavirus Covid-19 má čtvrtou a pátou oběť v Česku!

Nemocnice Na Bulovce

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

25. března 2020 11:29 | Aktualizováno: 25. března 2020 12:25

V Česku dnes zemřeli další dva lidé, u kterých testy prokázaly nákazu koronavirem. O úmrtí třiaosmdesátiletého pacienta na sociální síti informovala pražská Nemocnice Na Bulovce, kde byl hospitalizován. Pátý člověk, který podlehl nemoci Covid-19, pocházel ze Středočeského kraje.

"Dnes, po šesté hodině ranní, zemřel ve věku 83 let v Nemocnici Na Bulovce pacient z Prahy, u kterého byl 21. března potvrzen Covid -19. Pacient měl dlouhodobé chronické zdravotní obtíže související s vysokým věkem," uvedla na twitteru Nemocnice Na Bulovce.

Dnes, po šesté hodině ranní, zemřel ve věku 83 let v Nemocnici Na Bulovce pacient z Prahy, u kterého byl 21. března potvrzen Covid -19. Pacient měl dlouhodobé chronické zdravotní obtíže související s vysokým věkem.

— Nemocnice Na Bulovce (@NaBulovce) March 25, 2020

Po poledni oznámily úřady další úmrtí. Pátou obětí onemocnění Covid-19 je osmaosmdesátiletý muž ze Středočeského kraje. Byl v domácím léčení, novým koronavirem se nakazil v rodině a trpěl chronickým onemocněním, řekla dnes ČTK mluvčí krajských hygieniků Dana Šalamunová.

První český pacient nakažený tímto virem zemřel v neděli. Pětadevadesátiletý muž byl také hospitalizovaný na Bulovce, zřejmě se nakazil v jedné z pražských léčeben dlouhodobně nemocných.

Dvě úmrtí byla oznámena v úterý, šlo u ženu narozenou v roce 1949, která byla kvůli plicnímu onemocnění od 22. března v pražské Všeobecné fakultní nemocnici v Praze a zhruba 45letý muž, který zemřel v nemocnici v Havířově na Karvinsku.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) nemocnice na bulovce