Počet nakažených v ČR: V jakých krajích je koronavirus nejvíce?

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

23. března 2020 15:38

Počet potvrzených případů nákazy koronavirem v Česku stoupl na 1165. Během neděle přibylo 114 nových případů a první pacient s nemocí COVID-19 zemřel. Nejhorší je situace v Praze.

Nejvíce nakažených hlásí Praha, kde trpí nemocí COVID-19 172 lidí. Ve středních Čechách je 135 lidí s potvrzenou nákazou koronavirem, od neděle jich přibylo 11. Nejvíce potvrzených případů je v okrese Praha-východ, a to 21, následují okresy Praha-západ a Benešov, kde je shodně 20 případů.

V Jihomoravském kraji přibyl od neděle jeden potvrzený případ nákazy koronavirem, celkem je k dnešnímu ránu 77 případů. Ve Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně zůstávají tři pacienti ve vážném stavu.

Počet potvrzených případů nákazy nemocí COVID-19 v Moravskoslezském kraji stoupl o 10 na 121. Nejvíce jich je na Frýdecko-Místecku (44) a Ostravsku (34).

V Olomouckém kraji se počet potvrzených případů zvýšil z 85 na 97, uveřejnil dnes odpoledne kraj. Počet nemocných narostl v obvodu Olomouce, kde je nyní místo čtyř již osm případů. V oblasti Litovle a Uničova, která je už týden uzavřena kvůli šíření koronaviru, je nyní 71 pozitivních případů, což je o osm více než v neděli.

V Plzeňském kraji je zatím nadále 21 potvrzených případů nákazy koronavirem, na výsledky desítek dalších testů se čeká. I když testy vyhodnocuje také laboratoř ve fakultní nemocnici, stále se posílají do Národní referenční laboratoře v Praze, kde se na výsledky čeká i čtyři dny.

V Královéhradeckém kraji bylo dopoledne 18 potvrzených případů onemocnění COVID-19, tedy stejně jako v neděli. Průběh onemocnění je mírný, nikdo nebyl hospitalizován.

V Ústeckém kraji je k dnešnímu dni 40 případů prokázané nákazy novým typem koronaviru, o jeden více než v neděli večer. Čtyři lidé, všichni z Děčínska, se vyléčili.

Ve Zlínském kraji zůstává 57 lidí, u kterých byla potvrzena nákaza novým typem koronaviru. Počet potvrzených případů nákazy se přes noc nezměnil, je stejný jako v neděli večer. V neděli hygienici oznámili čtyři nové potvrzené případy nákazy koronavirem.

Počet potvrzených onemocnění COVID-19 v Libereckém kraji stoupl o jeden na 12. Novým případem je žena z Liberecka, která byla v Dominikánské republice. Po návratu byla v karanténě doma.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Česká republika