Koronavirus v Česku porazil už ČTVRTÝ PACIENT!

Ilustrační foto

Autor: stars24.cz, ČTK

20. března 2020 16:42

V Česku se vyléčil čtvrtý pacient nakažený koronavirem. Ministr Adam Vojtěch dnes na twitteru oznámil, že se jedná o ženu z Moravskoslezského kraje. První tři lidé se uzdravili z nemoci COVID-19 v pondělí, byli z Děčína. Patřili mezi první nakažené novým typem koronaviru poté, co se vrátili z lyžování v Itálii.

Vojtěch věří, že i když denně rostou počty infikovaných, budou přibývat také počty uzdravených. "I když každý den sledujeme nárůst pozitivních případů, postupně se objevují i dobré zprávy. Vyléčil se čtvrtý pacient! Jedná se o ženu z Moravskoslezského kraje. Mám velkou radost a věřím, že počet vyléčených bude narůstat," napsal ministr.

I když každý den sledujeme nárůst pozitivních případů, postupně se objevují i dobré zprávy. Vyléčil se čtvrtý pacient! Jedná se o ženu z Moravskoslezského kraje. Mám velkou radost a věřím, že počet vyléčených bude narůstat.

— Adam Vojtěch (@adamvojtechano) March 20, 2020

Česko má podle aktuálních údajů 774 infikovaných, zatím nikdo nákaze nepodlehl, pět lidí je ve vážném stavu. První tři případy oznámilo Česko 1. března, od té doby stát postupně zavedl mimořádná opatření proti šíření nákazy - v zemi platí nouzový stav, výrazné omezení pohybu, jsou zavřené školy, restaurace a většina obchodů, až na výjimky nikdo nesmí za hranice ani cizinci do Česka. Zastavil se kulturní i sportovní život. Lidé mohou vycházet jen se zahalenými ústy a nosem.

Oficiální webová stránka ministerstva zdravotnictví před 13:00 evidovala první tři vyléčené. Laboratoře k dnešnímu ránu provedly 11.619 testů. Ve čtvrtek přibylo 205 nakažených, což je dosud nejvyšší denní nárůst. Proti středečnímu nárůstu je to téměř dvojnásobek. Podle dosavadních informací je 63 nakažených v nemocnicích, z toho pět ve vážném stavu. Ministerstvo by dnes mělo zveřejnit i aktuální počty lidí v karanténě.

Témata: Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Adam Vojtěch (ANO) nemoci ministerstvo zdravotnictví