„Zdravím z domova z postele.“ Šéf České pošty se nakazil koronavirem!

Generální ředitel České pošty Roman Knap (vlevo)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

20. března 2020 10:14

Nakažených koronavirem v Česku stále přibývá, jsou mezi nimi také známí lidé. Před pár hodinami potvrdil pozitivní test šéf České pošty Roman Knap, který se podle všeho nakazil v práci.

V Česku je k dnešnímu dni potvrzeno 774 případů nákazy koronavirem. Mezi nakaženými už jsou i první slavné osobnosti. Jak už vás stars24.cz informoval, pozitivní test měl třeba bývalý mistr světa v boxu Lukáš Konečný.

V předcházejících dnech se objevila informace, že se nákaza vyskytla i v jednom z útvarů pražské centrály České pošty a dokonce i v jejím nejvyšším managementu. Definitivně se to potvrdilo včera. 

„Po čase vás opět zdravím, tentokrát z domova z postele. Spekulace v médiích jsou pravdivé, bohužel se koronavirus potvrdil i ve vedení naší firmy. Můj kolega byl pozitivně testován, poté byla nákaza potvrzena i u mě. Věřím, že vše dobře dopadne. Roman Knap,“ potvrdil generální ředitel firmy na twitteru.

Pošta také uzavírá některé pobočky, jejich počet od středy zvýšil o deset na 134 poboček z celkem 3200. Tři z původně uzavřených pošt naopak otevřely. Nejvíce zavřených poboček je v současnosti v Pardubickém kraji, kde je 26 pošt mimo provoz, ve Středočeském kraji a Praze je to 18 provozoven a v Jihočeském 16.

Témata: Roman Knap (Česká pošta) Česká pošta Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)