Jaká je pravda zadržené Terezy?

Tereza H. zadržená v Pákistánu

Autor: stars24.cz

17. ledna 2018 22:40

V případě jednadvacetileté Češky zadržované v Pákistánu visí hodně otazníků. Stejně jako česká strana je na tom i pákistánská strana.

Dokazuje to alespoň video z jejího zadržení, které doslova obletělo celý svět. Tereza měla namířeno z Pákistánu přes Abú Zabí do Irska. Na letišti v Láhauru prošla dvěma kontrolami, než ji celníci zastavili, aby si pořádně prohlédli obsah jejího zavazadla. V něm našli falešné dno, pod kterým se ukrývalo 9 kilogramů heroinu.

Když se jí na videu ptají, co to je, dívka začne k drogám čichat. Chvíli na to se zoufale zhroutí do židle a rozpláče se. Celníci mezitím hovoří o tom, že by měli kontaktovat protidrogovou jednotku.

Opravdu ale nevěděla, že má v kufru takové množství drog? V Pakistánu totiž nebyla poprvé. Co když je v této branži ostříleným profesionálem? 

„Pane, ona lže,“ říká na videu jeden celník druhému. „Je trénovaná,“ odpovídá mu druhý. O tvrzení Tereziných slov pochybují při jejím výslechu. U něj se dívka přiznala, že už podnikla čtyři podobné cesty. Prý ale rozhodně netušila, že šlo o heroin a měla za to, že jde jen o látku, z které se drogy vyrábí. A ve snaze o zmírnění svého trestu s vyšetřovateli spolupracovala a uvedla svůj kontakt.

A podivné okolnosti jejího případu dokazuje i další zveřejněná fotka. Na ní je Tereza vyfocena s mobilem v ruce a s úsměvem na tváři.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán