Vražda v Ostravě? Studenti se nepohodli. Jeden skončil v nemocnici, druhý v poutech

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě

11. února 2024 18:01

Moravskoslezští policisté obvinili mladíka cizí státní příslušnosti z pokusu o vraždu jiného zahraničního studenta v Ostravě. Mladík se k činu doznal, jako motiv uvedl žárlivost. Kriminalisté podají návrh na vzetí obviněného do vazby.

Strážci zákona v pátek v noci vyjížděli do areálu studentských kolejí v Ostravě kvůli fyzickému napadení mezi dvěma zahraničními studenty ve věku 22 a 24 let. Zatímco jeden z nich byl vážně zraněn, druhý se dal na útek.

"Na základě zjištěných informací mělo dojít nejdříve ke slovnímu konfliktu a poté k fyzickému napadení, přičemž mladší z mužů utrpěl vážná bodná zranění, se kterými byl hospitalizován v nemocničním zařízení. Po útočníkovi jsme začali ihned po oznámení pátrat. Následně jsme jej zadrželi díky operativní činnosti na nádraží ve Studence," řekla mluvčí policie Eva Michalíková.

V sobotu si případ převzali krajští kriminalisté, kteří se ihned začali zabývat okolnostmi případu.  V neděli zahájil vyšetřovatel trestní stíhání čtyřiadvacetiletého muže, obviněn byl z trestného činu vražda ve stádiu pokusu. V případě odsouzení mu hrozí až osmnáctiletý trest odnětí svobody. 

"Obviněný muž s kriminalisty spolupracoval, ke svému jednání se doznal a jako motiv uvedl žárlivost," dodala Michalíková. 

Témata: Vražda Policie ČR Moravskoslezský kraj