Vražda v Klánovickém lese: Finanční sbírka na pomoc rodině obětí rychle roste

Klánovický les, místo vraždy muže a miminka.

Autor: Jan Novák

24. prosince 2023 16:03

Dne 15. prosince došlo v Klánovickém lese k tragické události, při níž byl zavražděn 32letý muž a jeho dvouměsíční dcera. Pro podporu rodiny obětí této tragédie byla zahájena veřejná sbírka, na kterou upozornil server novinky.cz. Odkaz na ni najdete v tomto článku.

Dárcovskou sbírku na platformě Znesnáze21 zorganizovala Lucie Matternová. V popisu sbírky se uvádí: "Jako komunita a přátelé rodiny z Klánovic chceme vyjádřit solidaritu s rodinou, která přišla o otce a malou dcerku." Cílová částka sbírky byla stanovena na 512 tisíc korun, a vybrané prostředky budou použity na terapie a běžné potřeby rodiny.

Přispět do sbírky je možno na tomto odkaze. Platbu je možné zaslat také na účet 4004040040/5500 s variabilním symbolem 2690.

Ihned po zveřejnění byla vybraná částka, která eviduje již několik stovek tisíc korun a rychle roste.

Také nadále pokračuje sbírka iniciativy Nadačního fondu UK na podporu rodin postižených střelbou na Filozofické fakultě UK. V neděli odpoledne se vybraná částka blížila 40 milionům korun.

Jak jsme také informovali, podezření, že střelec z filozofické fakulty je také pachatelem vraždy muže a nemluvněte z Klánovického lesa, bylo potvrzeno balistickou expertizou, jak uvedla v pátek odpoledne policie.

"Balistická expertiza prokázala shodu zbraně, která byla použita v Klánovickém lese, se zbraní, která byla nalezena v domě, kde bydlel střelec z univerzity," uvedla policie na sociální síti X

Témata: vražda v Klánovickém lese (2023) Klánovický les Klánovice