Vražda v Karviné: Podezření pojali sousedi, seniorka byla mrtvá

Policie ČR

Autor: Jan Hrabě

24. února 2024 13:09

Policie v Moravskoslezském kraji už druhým týdnem vyšetřuje vraždu seniorky v Karviné, kterou začali postrádat obyvatelé ze stejného bytového domu. V případu zatím nebyl nikdo obviněn, pachatel je v tuto chvíli neznámý. 

O případu vraždy třiaosmdesátileté ženy v bytovém domě pro seniory v karvinském Novém Městě informoval Deník, podle kterého měla být uškrcena pravděpodobně už během druhého únorového víkendu. 

Podezření pojali obyvatelé domu poté, co seniorku několik dní neviděli. Navíc se na ně obrátil její přítel. "Šel jsem k jejímu bytu a zvonil. Slyšel jsem hrát televizi, ale nikdo neotvíral. Tak jsem zavolal městskou policii," sdělil listu jeden z nájemníků. 

Pachatele, který si podle dostupných informací odnesl z bytu také peníze, se zatím dopadnout nepodařilo. Vyšetřování případu potvrdila moravskoslezská policie.

"Krajští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze zvlášť závažného zločinu vraždy, neboť bylo zjištěno, že na smrti paní měla podíl cizí osoba. Kriminalisté zjišťují a analyzují veškeré informace a souvislosti týkající se této události. Do této chvíle nebyl nikdo obviněn," uvedla policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Témata: Vražda Policie ČR Moravskoslezský kraj