Vražda v Boru u Skutče na Chrudimsku. Matku napadl syn, měl masku a sekeru

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě

11. dubna 2024 8:34

Policie obvinila muže z vraždy ženy v Boru u Skutče na Chrudimsku, která se stala na začátku tohoto týdne. Mladík se doznal k zavraždění matky, která ho nepoznala, protože měl na sobě masku. Muži hrozí až výjimečný trest. 

Případ začal v noci z neděle na pondělí, kdy devatenáctiletý muž kolem třetí hodiny ráno oznámil nález mrtvé třiačtyřicetileté matky. Přivolaný lékař u ženy konstatoval podezření na násilnou smrt. Případ si převzali krajští kriminalisté. 

"Syn zemřelé ženy, jenž případ oznámil, kriminalistům uváděl skutečnosti, které se jevily v mnoha ohledech jako podezřelé. V průběhu prověřování se k činu doznal. Motivem jeho jednání měly být dlouhodobější neshody mezi ním a matkou," uvedla policejní mluvčí Dita Holečková. 

"Na usmrcení matky si dopředu připravil sekeru, dále masku, kterou při činu použil, aby ho matka během útoku nepoznala. Tyto věci následně před příjezdem policie v domě uschoval. Případ pak sám oznámil a snažil se vinu přenést na neznámého pachatele, který měl vniknout do domu," dodala mluvčí.

Muž byl obviněn ze zvlášť závažného zločinu vraždy, za který mu hrozí trest odnětí svobody na 15 až 20 let, případně výjimečný trest. Mladík je stíhán vazebně. 

Témata: Vražda Policie ČR Pardubický kraj