Víkendové počasí: Volné dny s velkými výkyvy, teploty klesnou až o 15 stupňů

Podzim, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě

11. října 2023 6:00

Nejdřív až 24 stupňů, o den později klidně i o patnáct stupňů méně. Velmi rozdílné počasí přinesou volné dny o nadcházejícím víkendu, vyplývá to z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Přes české území v pátek od západu přejde studená fronta, kterou bude o den později následovat studená fronta. Za ní k nám kolem tlakové níže nad Skandinávií bude proudit studený vzduch od severozápadu až severu. Na začátku příštího týdne se pak z Britských ostrovů do střední Evropy rozšíří oblast vyššího tlaku vzduchu, uvedli meteorologové. 

Předpověď na sobotu (00-24):

Polojasno až skoro jasno, na Moravě místy mlhy nebo nízká oblačnost. Během dne od severozápadu přibývání oblačnosti s deštěm nebo přeháňkami, ojediněle i s bouřkami. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C, na západě a severu kolem 19 °C. Mírný jižní až jihozápadní, později severozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):

Proměnlivá oblačnost, na většině území přeháňky, nad 800 m postupně i sněhové. Na východě zpočátku zataženo a místy déšť. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C na jihovýchodě kolem 9 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C, na jižní Moravě až 15 °C. Mírný severozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Témata: Počasí Podzim ČHMÚ