Víkendové počasí: Teploty budou nejvyšší tam, kde většinou bývá nejtepleji

Podzimní příroda, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě

27. října 2023 6:00

Nadprůměrné počasí pro tuto roční dobu bude pokračovat i o nadcházejícím víkendu, který zahrnuje státní svátek 28. října. Teplotní maxima se přiblíží dvacítce, vyplývá z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Nejvyšší teploty naměří lidé v regionu, kde bývá tradičně nejtepleji. Na jižní Moravě totiž bude už v sobotu až 17 °C, přičemž ve zbytku republiky budou maxima o dva stupně nižší. V neděli dosáhnou teploty na většině území 18 °C. 

Předpověď na sobotu (00-24):

Oblačno, přechodně zataženo, místy přeháňky. Později částečné ubývání oblačnosti a ustávání srážek. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C, na jihu Moravy až 17 °C. Mírný jihozápadní vítr 2 až 6 m/s bude k večeru slábnout a měnit se na jižní.

Předpověď na neděli (00-24):

Oblačno až polojasno, na západě a severozápadě Čech až zataženo a místy přeháňky. Ráno a dopoledne zejména na Moravě místy mlhy nebo zataženo nízkou oblačností, ojediněle mrholení. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C, při déletrvající nízké oblačnosti a na západě a severozápadě Čech kolem 11 °C. Slabý, postupně mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Témata: Počasí Podzim ČHMÚ