Víkendové počasí: Bude až 13 stupňů, v neděli počítejte s deštěm

Podzimní příroda, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě

4. listopadu 2023 6:00

První listopadový víkend přinese dva dny s podobnými teplotami, kdy maxima dosáhnou až 13 stupňů. Každý bude nicméně jiný, více srážek se například očekává v neděli, vyplývá z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Dnes může být přes den místy i skoro jasno, k večeru ale začne přibývat oblačnosti. V neděli už bude zataženo, přičemž na Moravě a ve Slezsku má pršet na většině území. Nejvyšší teploty se budou pohybovat kolem 10 stupňů. 

Předpověď na sobotu (00-24):

Přes den polojasno až oblačno, místy i skoro jasno. Později odpoledne a večer přibývání oblačnosti a na západě později na horách místy, jinde ojediněle déšť. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C, v 1000 m na horách kolem 3 °C. V noci a ráno většinou slabý jihozápadní, během dne postupně mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s. K večeru bude vítr částečně zesilovat.

Předpověď na neděli (00-24):

Zataženo až oblačno, místy déšť nebo přeháňky, na Moravě a ve Slezsku přechodně déšť na většině území, na východě i trvalejší. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C. Mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s se bude večer měnit na jihozápadní až západní a zesílí na čerstvý 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Témata: Počasí Podzim ČHMÚ Déšť