Václav Klaus: Covid ho dostal na nemocniční lůžko. Jak na tom teď je?

Václav Klaus

Autor: Jan Hrabě

5. prosince 2023 15:59

Bývalý prezident Václav Klaus musel být v uplynulých dnech hospitalizován s onemocněním covid-19. Podle spolupracovníků se nadále zotavuje, o víkendu proto bude chybět na pohřbu zesnulého knížete Karla Schwarzenberga. 

Podle Petra Macinky z Institutu Václava Klause byl exprezident hospitalizován v pražské Ústřední vojenské nemocnici. "Pan prezident Klaus rodině zesnulého Karla Schwarzenberga zaslal svoji osobní kondolenci. Sobotní zádušní mše se nezúčastní," uvedl Macinka pro web iDnes.cz. 

Čtěte také

Klaus se covidem nakazil už předloni, hygienici mu nařídili karanténu. Průběh nemoci byl tehdy oproti aktuálnímu případu lehký. 

"Václav Klaus absolvoval celou svoji léčbu v domácím prostředí, bez nutnosti jakékoli nadstandardní či nemocniční péče, a to za pomoci běžně dostupných medikamentů (vitamíny, přírodní přípravky, isoprinosine na podporu imunity, aspirin)," sdělil Macinka před dvěma lety.

Bývalý prezident během pandemie několikrát vystupoval na veřejnosti bez roušky, dokonce dostal od pražské hygienické stanice pokutu ve výši 10 tisíc korun, proti které podal rozpor. Svůj odpor proti tehdy platným protiepidemickým opatřením v minulosti označil za formu občanské neposlušnosti.

Témata: Václav Klaus Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)