V Klatovech najížděl muž do lidí na chodníku. Hrozí mu pořádný flastr

Muž v Klatovech najížděl autem do lidí.

Autor: Pavel Krejčí

11. srpna 2023 8:43

Kriminalisté z Plzeňského kraje zahájili trestní stíhání třicetiletého muže, který v neděli v Klatovech najížděl s vozidlem do skupiny lidí. Obviněn je ze tří trestných činů a skončil ve vazbě, kam jej poslal soudce.

Obviněný muž se předtím dostal do slovní a fyzické rozepře s čtyřiadvacetiletým mužem. Následně usedl do automobilu Toyota, ačkoliv má zákaz řízení motorových vozidel až do dubna příštího roku.

Řidič vycouval do Pražské ulice, na křižovatce s Křížovou ulicí se otočil a pokračoval prvně zmíněnou ulicí zpět. S vozidlem následně najel na chodník v místech, kde šel muž, s nímž se dříve dostal do sporu, a dalších pět lidí. 

"Při tomto manévru došlo ke střetu přední části vozidla s dolní končetinou jednoho z mužů, ostatní muži stačili před vozidlem uhnout, poté vozidlo narazilo do budovy a došlo k poškození výlohy, vstupních dveří a pláště budovy. Poškozené bylo i vozidlo," uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová. 

Řidič byl po příjezdu policie zadržen a vyzván k dechové zkoušce s výsledkem 1,73 promile alkoholu v krvi. Muž následně zamířil do policejní cely, soudce později akceptoval návrh na vzetí do vazby. U soudu může padnout trest odnětí svobody až na 12 let. 

Témata: Dopravní nehody Policie ČR