Tragická nehoda ve Vestci: Záchranáře zavolalo auto, řidič zemřel

Hasiči zasahovali u tragické nehody ve Vestci. (11.12.2023)

Autor: Jan Hrabě

12. prosince 2023 15:15

V noci z pondělí na úterý se stala tragická dopravní nehoda ve Vestci u Prahy. Hasiči k ní vyjížděli po třiadvacáté hodině, automobil našli v retenční nádrži. Řidič vozidla událost nepřežil.

Středočeští hasiči přijali automatické hlášení ze systému eCall. Protože z posádky vozidla nikdo nereagoval, operátor událost označil jako dopravní nehodu s vyproštěním a vyslal na místo jednotky z Jílového, Říčan, Dolních Jirčan a pražských Modřan. 

"Po příjezdu na místo a prvotním průzkumu bylo zjištěno, že jde o dopravní nehodu osobního automobilu, který skončil v retenční nádrži situované uprostřed kruhového objezdu. V kabině se nacházela jedna osoba, která byla pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení vyproštěna a předána do péče posádkám zdravotnické záchranné služby," uvedl mluvčí hasičů Tomáš Bakalář.

Další osoby nalezeny nebyly, u vyproštěného řidiče byla konstatována smrt. 

Hasiči kvůli úniku provozních kapalin nasadili kolem vozidla sorpční hady a únik zasypali sorbentem. Následně jeřáb vytáhl vozidlo z retenční nádrže. Místo nehody následně zadokumentovali policisté, využili k tomu i dron. Zásah byl ukončen až kolem půl třetí v noci. 

Český statistický úřad (ČSÚ) loni evidoval 15 128 dopravních nehod ve Středočeském kraji. Oproti předchozímu roku jich bylo nepatrně více. 

Témata: Dopravní nehody Hasiči Policie ČR středočeský kraj