Tragická nehoda u Kunovic: Kvůli autu v protisměru zemřela řidička

Na Uherskohradišťsku se stala tragická nehoda. (24.1.2024)

Autor: Jan Hrabě

25. ledna 2024 8:52

Tragická nehoda se ve středu ráno stala na Uherskohradišťsku, kde se střetla dvě osobní vozidla. Srážku nepřežila řidička jednoho z aut, druhý šofér byl se zraněními převezen do nemocnice. 

K nehodě došlo ve středu po páté hodině ráno na silnici I/50. Komunikace byla následně mezi Starým Městem a Kunovicemi na několik hodin uzavřena. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému.

"Šestadvacetiletý řidič superbu jedoucí od Kunovic zatím z nezjištěných příčin vjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem Hyundai. Třiašedesátiletá řidička silný náraz nepřežila. Řidič utrpěl zranění, se kterými byl převezen do nemocnice. Alkohol byl u něj dechovou zkouškou vyloučen," uvedl policejní mluvčí Radomír Šiška.

"Po příjezdu na místo tragické nehody hasiči průzkumem zjistili, že z vozidel po nárazu uniklo velké množství provozních kapalin, které zasypali sorbentem. Dále u vozidel provedli protipožární opatření a odpojení autobaterie. Po dalších potřebných úkonech uklidili vozovku od střepů, úlomků z automobilů a použitého sorbentu," sdělili hasiči.

Příčina a okolnosti nehody jsou momentálně předmětem policejního vyšetřování. 

Témata: Dopravní nehody Policie ČR