Tragédie u Liverpoolu: Převrátil se bus plný školáků. Mezi oběťmi je nezletilá dívka

Nehoda školního autobusu v Liverpoolu.

Autor: Pavel Krejčí

30. září 2023 19:03

Na dálnici M53 nedaleko Liverpoolu se převrátil autobus plný školáků. Zahynul řidič a 14letá dívka. V autobuse cestovalo celkem 54 cestujících, převážně žáků Chlapeckého gymnázia Calday Grange a dívčího gymnázia West Kirby.

Autobus převážel studenty z těchto dvou gymnázií na poloostrově Wirral přes řeku Mersey v Liverpoolu. Provoz na dálnici M53 byl zablokován, protože policie a další záchranné složky zasahovaly u této nehody, která byla nahlášena krátce po 8 hodině. Uvedla ABC News.

Mluvčí záchranné služby sdělila BBC, že dvě z dětí skončily v nemocnici s vážnými zraněními a osm dalších bylo hospitalizováno s lehčími zraněními.

Policie uvedla, že psychologickou pomoc poskytovali odborníci také dětem, které jely v koloně s havarovaným autobusem a byly očitými svědky nehody.

"Naše pohotovostní oddělení je v tuto chvíli velmi vytížené a žádáme rodiče, aby své děti na oddělení přiváděli pouze v naléhavých případech," uvedla v prohlášení dětská nemocnice Alder Hey v Liverpoolu.

Zdravotníci z univerzitní nemocnice Wirral na předměstí Liverpoolu, kteří právě stávkovali, přerušili svou akci a nabídli pomoc při péči o malé pacienty. S ohledem na rodiny postižených dětí odbory zastupující stávkující lékaře rovněž oznámily, že se dnes zdrží jakýchkoli komentářů a aktivit na sociálních sítích.

Témata: Nehody autobusů Velká Británie