Teplé podzimní počasí si po dnešku dá pauzu. Odvane ho silný vítr

Podzimní příroda, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě

14. října 2023 6:00

Sobota zřejmě bude posledním dnem babího léta, teploty dnes ještě překročí dvacítku. Od neděle pak výrazně klesnou. Studenou frontu zároveň doprovodí silný vítr, před nímž varuje Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). 

Výstraha před silným větrem o rychlosti v nárazech až kolem 70 kilometrů za hodinu platí od 8 do 16 hodin pro Prahu, Středočeský, Jihočeský, Plzeňský, Karlovarský, Královéhradecký a Pardubický kraj, Vysočinu a okresy Chomutov, Kadaň, Louny, Podbořany a Žatec v Ústeckém kraji. 

Počasí přes den (07-24):

Oblačno až zataženo. Na Moravě a ve Slezsku zpočátku polojasno až jasno, místy mlhy nebo nízká oblačnost. Od severozápadu na většině území déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. V Čechách k večeru ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejvyšší teploty 17 až 22 °C, na jižní Moravě až 24 °C, v 1000 m na horách kolem 14 °C, během dne od severozápadu ochlazování. Čerstvý jihozápadní vítr 4 až 9 m/s s nárazy 15 až 20 m/s (55 až 70 km/h). Odpoledne a večer se bude vítr měnit na severozápadní a později zeslábne.

Témata: Počasí Podzim ČHMÚ