Wimbledon: Čím je i v roce 2023 pro tenisty tak významný?

Tenis, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

10. července 2023 21:23

Wimbledon je významnou událostí pro tenisty po celém světě. Tento prestižní tenisový turnaj, který se koná každoročně na přelomu června a července v Londýně, má dlouhou historii a slouží jako vrchol sezóny na trávě. Proč je ale Wimbledon pro tenisty tak významný?

Wimbledon je jedním z nejstarších a nejprestižnějších tenisových turnajů na světě. První ročník se konal v roce 1877, což z něj činí nejdéle trvající tenisovou soutěž.

Turnaj je spojen s bohatou historií a tradicemi, které se udržují dodnes, jako například bílé tenisové oblečení pro hráče a povinnost děkovat britským panovníkům, pokud hráči získají titul.

Wimbledon je jediným grandslamem, který se hraje na trávě. Tento povrch je pro tenisty unikátní a vyžaduje specifický styl hry. Tráva poskytuje rychlou odezvu míčku, nízký odskok a odlišnou dráhu letu míče. Tenisté musí být schopni rychle se adaptovat na tento povrch a upravit svou hru, což přináší výzvu i napětí.

Vítězství ve Wimbledonu znamená zapsat se do historických knih tenisu. Tenisté, kteří získají titul na tomto turnaji, se přidávají ke slavným jmenům jako Roger Federer, Rafael Nadal, Serena Williams, Martina Navrátilová nebo Björn Borg. 

Wimbledon je také známý svou jedinečnou atmosférou a vášní fanoušků. Tribuny jsou plné diváků, kteří podporují hráče a vytvářejí bouřlivou a emotivní kulisu. Hráči cítí tep fanoušků a jejich energii, což přidává další rozměr do jejich vystoupení. Zápas na Centre Courtu nebo na Court No. 1 je snem každého tenisty.

Wimbledon je známý i svými vysokými finančními odměnami pro vítěze a účastníky turnaje. Vítězové na Wimbledonu získávají nejen prestiž a slávu, ale také obrovské finanční odměny, které mají značný vliv na jejich kariéru.

Témata: wimbledon tenis