Extraliga ledního hokeje: Ve čtvrtfinále je Hradec i Vítkovice

Hokej, ilustrační foto

Autor: ČTK

6. března 2023 19:27

Hokejisté Hradce Králové si v závěrečném 52. kole základní části extraligy zajistili čtvrté místo a přímý postup do čtvrtfinále play off. Ve východočeském derby porazili vedoucí Pardubice 3:1 a nemuseli se vzhledem k lepší vzájemné bilanci ohlížet na výsledek Liberce, který měl po pátečním kole stejný počet bodů. Severočeši zdolali Vítkovice 2:1 po samostatných nájezdech.

Souboj o druhé místo pro sebe rozhodly Vítkovice, protože třetí Sparta prohrála v Brně 2:5. Ostravanům to vyneslo právo účasti v příštím ročníku Ligy mistrů.

V předkole play off se utkají Liberec s Plzní, mistrovský Třinec s Litvínovem, Kometa Brno s Mladou Boleslaví a Olomouc s Karlovými Vary. Série odstartují ve středu, hrají se na tři vítězné zápasy a určí čtvrtfinálové soupeře pro nejlepší kvarteto. Už po pátku bylo jasno o 13. místě Českých Budějovic, poslední Kladno čeká dubnová baráž s vítězem první ligy.

Liberec na nejlepší čtyřku nedosáhl, třebaže si připsal devátou výhru v řadě. V deváté sérii samostatných nájezdů o ní rozhodl Jaroslav Vlach. Dlouhou šňůrou úspěchů zakončil základní část také Litvínov, výhra 5:1 nad Olomoucí byla šestým vítězstvím za sebou. Vítěz základní části pardubické Dynamo naproti tomu prohrálo počtvrté v řadě.

Mladá Boleslav zvítězila na třineckém ledě 3:2, zápas rozhodl Ondřej Roman v 57. minutě. Útočníci elitní řady Ocelářů se neprosadili, přesto Martin Růžička vyhrál s 52 body (23+29) kanadské bodování extraligy a Marko Daňo se stal s 29 brankami nejlepším střelcem sezony.

Třináctí Jihočeši i poslední Kladno v závěrečném kole uspěli. Motor zakončil sezonu vítězstvím 5:3 v Plzni, Kladno doma zdolalo Karlovy Vary 5:4.

Témata: hokej